Plastics. Made in Croatia.

Brizganje

plastike

U tvrtki „Preplam“  proces oblikovanja plastičnih materijala – brizganje plastike, izvodi se u modernoj i tehnološki naprednoj proizvodnji.

Robotiziran i digitalno podržan proces omogućuje postizanje najviše kvalitete sa minimalnim greškama.

Proces brizganja plastičnih masa je brz i pouzdan te kao takav, na jednoj strani, omogućuje serijsku proizvodnju velikih proizvodnih kapaciteta, i na drugoj strani, izradu proizvoda „po mjeri“. Široka paleta ulaznih materijala i sofisticirani dizajn osiguravaju raznolikost i raznovrsnost gotovih proizvoda.

Tehnički proizvodi

100 % reciklabilni proizvodi

Svi naši proizvodi se mogu 100% reciklirati, ulazni materijal koji se koristi u procesu brizganja je do 30% recikliranog podrijetla, a u procesu proizvodnje praktički nema otpada, odnosno otpad je minimalan.

Prednosti

plastične ambalaže

Sama po sebi je izuzetno lagana s nevjerojatnom nosivošću.

Ima mogućnosti velike postojanosti prilikom kontakta s kemikalijama i vanjskim utjecajima.

Izrazito dobra za oblikovanje i modeliranje (dekoracije, bojanje, izrada u prozirnoj izvedbi)

Alati

i razvoj

Stručne osobe zadužene za razvoj uložit će maksimalni trud za svaki novi dizajn i model proizvoda.

IML

tehnologija

Proizvedeni alati služe kao osnova za izradu proizvoda – velike serije i proizvode „po mjeri“. U našoj tvrtki  prilagođavamo proizvode Vašim željama posebnim bojama ili oblikom pakiranja uz pomoć IML tehnologije (in mould labelling).

Dodatna prednost cijelog procesa – od dizajna do gotovog proizvoda – vrijeme obrade je kraće. Digitalno modeliranje i tehnološki napredan proizvodni proces omogućuju nam proizvodnju široke palete besprijekornih proizvoda za svakodnevnu uporabu kao i proizvoda za potrebe industrije.

Razvoj i odgovornost

Kontinuiranim razvojem i predanošću radu u našoj tvrtki uspješno rješavamo potrebe industrije i krajnjih korisnika izravno kroz cijeli proces čime skraćujemo vrijeme proizvodnje i snižavamo troškove implementacije, a ujedno odgovaramo na sve glasniju potrebu društva za brigu za okoliš.

Projekti

po želji naručitelja

Tvrtka „Preplam“ sa svojom visokotehnološkom proizvodnjom, bogatim znanjem i bogatim iskustvom svojim klijentima nudi i uslugu izrade ovih „tailor made“ projekata.

U slučaju posebnih projekata koji se izvode prema specifičnim željama i potrebama naručitelja s našim klijentima surađujemo u jednoj ili svim fazama – sve od razvoja, gdje pomažemo klijentu u kreiranju proizvoda (tehnički i dizajnerski), do proizvodnje gdje dizajniramo alate i brinemo se za cijeli proces brizganja plastike

Prilagodljivost

Ponosni smo na svoju fleksibilnost koja je ključna značajka koja nam omogućuje uspješnu i dugoročnu suradnju s klijentima na području izrade projekata po narudžbi.

PIR i PCR

materiali

Radimo proizvode izrađenih od PIR i PCR materijala. PIR je kratica za “Post Industrial Recycled” i predstavlja sirovinu napravljenu od otpada koji nastaje unutar industrije. PCR je kratica za “Post Consumer Recycled” i predstavlja sirovinu napravljenu od otpada koji potječe od potrošača ili krajnjih korisnika. Na ovaj način ne samo da podržavamo održivost, već i promičemo kružnu ekonomiju, koristeći resurse koji bi inače završili na otpadu.